Natuurlijk Opvoeden

De cursus Natuurlijk Opvoeden vindt plaats op de eigen trainingslocatie en/of op openbare locaties in Coevorden en directe omgeving. Het trainen op voor u en uw hond onbekende locaties is een hele bewuste keuze. Thuis in uw eigen omgeving vinden veel handelingen en reacties automatisch plaats, zonder er echt bij na te denken. U vervalt daardoor veel sneller in uw oude gedrag. Het vroegtijdig herkennen van gedrag en er op de juiste manier op reageren is daardoor lastiger. In een onbekende omgeving is het voor u als eigenaar gemakkelijker om, met de handvatten die u krijgt aangereikt, het gedrag van uw hond en uw eigen reacties wat neutraler te bekijken. De trainingen zullen daardoor effectiever kunnen verlopen.

Tenzij anders afgesproken vindt de ontvangst altijd plaats op de eigen trainingslocatie. 

In sommige gevallen is het aan te bevelen om uw hond daarnaast ook in de thuissituatie te observeren. Mocht dit in uw situatie van toepassing zijn, dan zullen hierover met u individuele afspraken worden gemaakt.

Indien het weer het toelaat zullen we - ondanks de beschikbare trainingshal - zoveel mogelijk buiten trainen. Indien uitsluitend in een prikkelarme situatie wordt getraind moet al hetgeen bereikt wordt, in een prikkelrijke situatie opnieuw worden getraind omdat uw hond de omgeving als afleiding zal benutten en u daardoor opnieuw zijn of haar aandacht moet ‘terugverdienen’. Het omgekeerde is niet het geval: al hetgeen u in een prikkelrijke situatie bereikt zal in een prikkelarme situatie vrijwel altijd direct goed gaan. Ook thuis in uw eigen omgeving wordt uw hond aan allerlei prikkels blootgesteld. Het trainen in uitsluitend prikkelarme situaties is daarom nogal ‘kunstmatig’ en heeft daardoor weinig zin.

Soms kan het handig zijn, bijvoorbeeld voor het aanleren van een nieuwe oefening, om tóch eerst in de trainingshal aan de slag te gaan. Eenmaal aangeleerd vervolgen we de training zo snel mogelijk weer buiten. Daarnaast zijn er nog de specifieke "binnen-oefeningen". Hierbij is het uiteraard geen probleem om deze binnen aan te leren én uit te voeren.

Do as I do

Deze cursus vindt plaats op de eigen trainingslocatie, zoveel mogelijk in de overdekte trainingshal.

 

Natuurlijk Showen

Deze cursus vindt plaats op de eigen trainingslocatie, zoveel mogelijk in de overdekte trainingshal.

 

 

Heeft u vragen over dit artikel? Laat het mij weten, ik beantwoord ze graag!
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *