Doelgroep

De cursus Natuurlijk Bouwen aan vertrouwen is bedoeld voor alle hondeneigenaren die graag willen leren om op een natuurlijke manier te werken aan de onderlinge (vertrouwens)band met hun hond. 

Cursusinhoud

Wanneer een hond éénmaal heeft geleerd om netjes aan de lijn mee te lopen, wordt het tijd een basis te gaan leggen voor de onderlinge (vertrouwens)band tussen eigenaar en hond. We doen dit door de hond een aantal oefeningen aan te leren op een voor de hond herkenbare manier: via fysiek contact. Respect voor het lichaam van de moederhond is in de nestperiode een zeer belangrijke voorwaarde voor de opvoeding van de pups en daar kunnen wij ons voordeel mee doen: door middel van oefeningen met fysiek contact bouwt u zelf stapje voor stapje aan een intensieve (vertrouwens)band met uw hond. Tijdens de cursus ontdekt u in hoeverre uw hond op uw fysieke capaciteiten durft te vertrouwen.

Organisatorische en huishoudelijke zaken

  • De cursus bestaat uit 5 groepslessen van 1 uur of 2 groepslessen van 2,5 uur
  • Minimaal aantal deelnemers per groep: 1
  • Maximaal aantal deelnemers per groep: 4
  • U wordt verzocht om minimaal een kwartier vóór aanvang van de les aanwezig te zijn, koffie en thee staan voor u klaar

Vooropleiding

Om deze cursus te kunnen volgen dient u samen met uw hond Module 1 (Theorieles) en Module 2 (Natuurlijk Wandelen zonder trekken) te hebben gevolgd.

Benodigheden

We maken tijdens deze cursus wederom gebruik van de Hands Free Doggy Belt, een heupriem waaraan uw hond wordt vastgeklikt. Daarnaast is een goede, passende halsband van belang. Bij aanvang van de cursus kunt u de gewone halsband van uw hond meenemen. Bij sterk trekkende honden of bij honden die de relatie met hun eigenaar nog niet zo serieus nemen kan gedurende de cursus een half-check halsband worden geadviseerd, al dan niet in combinatie met een Friendly Head Collar. Tot slot dient u als eigenaar te zorgen voor makkelijk zittende kleding en een paar stevige schoenen. Vergeet u ook uw goede humeur niet?

Minimumleeftijd

Voor deze cursus worden drie leeftijdsgroepen gehanteerd:

  • pups (tot de leeftijd van 26 weken)
  • pubers (vanaf 26 weken tot 18 maanden)
  • (jong)volwassen honden (vanaf 18 maanden)

In de agenda op de website zal voor ieder van deze leeftijdsgroepen een afzonderlijke cursus worden ingepland.

Inschrijving

De inschrijving voor deze cursus vindt plaats volgens de procedure zoals vermeld in het onderdeel Cursussen - Algemene Informatie.

Cursusgeld

De kosten voor de cursus Natuurlijk Bouwen aan vertrouwen bedragen € 62,50 (inclusief consumpties). Een eventuele Friendly Head Collar en half-check halsband worden apart in rekening gebracht.

Algemene Cursusvoorwaarden

Door uw inschrijving voor de cursus Natuurlijk Bouwen aan vertrouwen verklaart u zich akkoord met de Algemene Cursusvoorwaarden van BS Sennenhonden. Leest u daarom deze Algemene Cursusvoorwaarden door vóórdat u zich inschrijft.

 

{loadmodule mod_jem,Agenda cursussen Natuurlijk Bouwen aan vertrouwen} 

Filter
Heeft u vragen over een artikel in deze categorie? Laat het ons weten!
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *