Doelgroep
De cursus Natuurlijk Opvoeden I is bedoeld voor honden die nog niet eerder bij BS Sennenhonden hebben getraind. Dit kunnen pups zijn, maar ook pubers en volwassen honden. Bij de samenstelling van de groepen zal - indien mogelijk - rekening worden gehouden met de leeftijd van uw hond, zodat u zoveel mogelijk bij leeftijdsgenoten wordt ingedeeld.


DSC04177
Cursusinhoud
In deze cursus krijgt u inzicht in de ontwikkeling van uw pup of al wat oudere hond, de natuurlijke opvoedingsprincipes die in het nest al worden gehanteerd en hoe u dit alles kunt vertalen naar menselijke opvoedingsprincipes die voor uw hond goed te begrijpen zijn. Centraal staat de opbouw van de baas-hond-relatie, vanuit de rangorderelaties die uw pup of al wat oudere hond in het nest heeft leren kennen en accepteren. Natuurlijk wordt ook aandacht besteed aan de socialisatie van uw pup of al wat oudere hond: visueel, auditief én op lichamen (lees: mensen en dieren), zowel op de vaste leslocatie als in de stad op diverse locaties.

Oefeningen
De oefeningen die in de cursus Natuurlijk Opvooeden I worden behandeld zijn:

* Volgen en volgoefeningen
* Oefeningen op basis van fysiek contact
* Verzorgingshandelingen
* Markeren en betasten
* Spelen met de baas

Alle oefeningen worden uitgevoerd met uw hond aangelijnd aan uw linkerkant en worden ondersteund door uitleg en achtergrondinformatie, zodat u niet alleen leert hóe u de oefeningen uitvoert, maar vooral ook waaróm. Daarnaast leert u hoe u het gedrag / de reacties van uw hond kunt vertalen naar uw onderlinge relatie.

DSC04180Organisatorische en huishoudelijke zaken
* De cursus bestaat uit 10 groepslessen
* De lessen vinden éénmaal per twee weken plaats (m.u.v. feestdagen)
* De lessen duren 2 uur
* Indien nodig worden één of meer time-outs ingepland die we benutten voor theorie, uitleg van oefeningen, bespreken van vragen, etc.
* Minimaal aantal deelnemers: 2
* Maximaal aantal deelnemers: 4
* De lessen vinden plaats in/vanuit de trainingshal in Coevorden
* U wordt verzocht om minimaal een kwartier vóór aanvang van de lessen aanwezig te zijn,
  koffie en thee staan voor u klaar

* Na afloop van de lessen is er gelegenheid om onder het genot van koffie en thee of soep
  (in de kantine aanwezig) en broodjes (zelf meenemen) de les na te bespreken en ervaringen
  uit te wisselen

* Gezien de lesinhoud en -opbouw is het niet mogelijk om in de loop van de cursus alsnog
  in te stromen; uiteraard is het wel mogelijk om bij voldoende aanmeldingen met een
  extra groep van start te gaan
* Vergeet niet om bij de eerste les uw hondenpaspoort en/of inentingsboekje mee te nemen!
 
 
Inschrijving
Voor de cursus Natuurlijk Opvoeden I kunt u zich inschrijven door het volledig invullen van het inschrijfformulier. Na ontvangst van uw inschrijfformulier ontvangt u een bevestiging en een factuur met de benodigde gegevens voor de betaling van uw cursusgeld.

DSC05199NB: Wanneer uw hond probleemgedrag (naar andere mensen, naar honden, naar de omgeving, etc.) vertoont is het meestal niet mogelijk om de cursus Natuurlijk Opvoeden I middels groepslessen te volgen. U bent hiervoor dan aangewezen op  individuele begeleiding. Na afronding van de individuele cursus Natuurlijk Opvoeden I zal worden bekeken of u voor de cursus Natuurlijk Opvoeden II wel gebruik kunt maken van de groepslessen. Neem bij twijfel altijd eerst contact op, voordat u zich aanmeldt voor een groepsles, zo voorkomt u teleurstellingen!

Cursusgeld
Het tarief voor deze cursus bedraagt € 175,- inclusief consumpties.

Algemene informatie cursussen
Door uw inschrijving voor deze cursus verklaart u zich akkoord met de Algemene Cursusvoorwaarden van BS Sennenhonden. Leest u daarom deze Algemene Voorwaarden door vóórdat u zich inschrijft.
Filter
Heeft u vragen over een artikel in deze categorie? Laat het ons weten!
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *