Doelgroep

De cursus Natuurlijk Wandelen zonder trekken is bedoeld voor alle hondeneigenaren die graag (opnieuw) willen leren om op een meer relaxte manier aangelijnd te wandelen met hun hond. De cursus Natuurlijk Wandelen zonder trekken kan als losse cursus worden gevolgd, maar ook als onderdeel (module 2) van de modulaire cursus Natuurlijk Opvoeden. 

Cursusinhoud

Een trekkende hond, wie herkent het niet? Het is één van de meest voorkomende problemen waar u als hondeneigenaar mee te maken kunt krijgen. Tegelijkertijd is het ook één van de meest vervelende problemen, omdat het de sfeer van (en daarmee ook de motivatie voor) de dagelijkse wandeling behoorlijk kan verpesten. Wilt u ook weer plezier krijgen in de dagelijkse wandeling met uw hond? Dan is deze cursus u op het lijf geschreven! Tijdens deze cursus maken we gebruik van de uitgangspunten van Natuurlijk Opvoeden.

Organisatorische en huishoudelijke zaken

  • De cursus bestaat uit 5 groepslessen van 1 uur of 2 groepslessen van 2,5 uur
  • Minimaal aantal deelnemers per groep: 1
  • Maximaal aantal deelnemers per groep: 4
  • U wordt verzocht om minimaal een kwartier vóór aanvang van de les aanwezig te zijn, koffie en thee staan voor u klaar

Vooropleiding

Om deze cursus te kunnen volgen gelden er zowel voor u als eigenaar als voor uw hond geen eisen t.a.v. vooropleiding.

Benodigheden

We maken tijdens deze cursus gebruik van de Hands Free Doggy Belt, een heupriem waaraan uw hond wordt vastgeklikt. Daarnaast is een goede, passende halsband van belang. Bij aanvang van de cursus kunt u de gewone halsband van uw hond meenemen. Bij sterk trekkende honden kan gedurende de cursus een half-check halsband worden geadviseerd, al dan niet in combinatie met een Friendly Head Collar. Tot slot dient u als eigenaar te zorgen voor makkelijk zittende kleding en een paar stevige schoenen. Vergeet u ook uw goede humeur niet?

Minimumleeftijd

Voor deze cursus worden drie leeftijdsgroepen gehanteerd:

  • pups (tot de leeftijd van 26 weken)
  • pubers (vanaf 26 weken tot 18 maanden)
  • (jong)volwassen honden (vanaf 18 maanden)

In de agenda op de website zal voor ieder van deze leeftijdsgroepen een afzonderlijke cursus worden ingepland.

Inschrijving

De inschrijving voor deze cursus vindt plaats volgens de procedure zoals vermeld in het onderdeel Cursussen - Algemene Informatie.

Cursusgeld

De kosten voor de cursus Natuurlijk Wandelen zonder trekken bedragen € 100,00 inclusief Hands Free Doggy Belt t.w.v. € 40 en inclusief consumpties. Een eventuele Friendly Head Collar en half-check halsband worden apart in rekening gebracht.

Extra: stadspraktijkles

In aanvulling op deze cursus kunt u één of meerdere stadspraktijklessen volgen. Tijdens de lessen in de trainingshal heeft u geleerd om de aandacht van uw hond vast te houden tijdens het wandelen en hoe u het beste kunt reageren wanneer uw hond met andere dingen dan u bezig is. Gedurende de stadspraktijkles, welke 2,5 uur duurt, worden de aangeleerde oefeningen écht in de praktijk gebracht en ontdekt u of het u lukt om óók in een omgeving vol afleiding de aandacht van uw hond vast te houden. Voor deze stadspraktijklessen, die zoveel mogelijk maandelijks worden georganiseerd, dient u zich afzonderlijk in te schrijven. Het maximum aantal deelnemers is 6. De kosten per stadspraktijkles bedragen € 25. 

Algemene Cursusvoorwaarden

Door uw inschrijving voor de cursus Natuurlijk Wandelen zonder trekken verklaart u zich akkoord met de Algemene Cursusvoorwaarden van BS Sennenhonden. Leest u daarom deze Algemene Cursusvoorwaarden door vóórdat u zich inschrijft.

 

{loadmodule mod_jevents_latest,Agenda Cursus Natuurlijk Opvoeden - Module 2: Natuurlijk Wandelen zonder trekken - Pups}

{loadmodule mod_jevents_latest,Agenda Cursus Natuurlijk Opvoeden - Module 2: Natuurlijk Wandelen zonder trekken - Pubers}

{loadmodule mod_jevents_latest,Agenda Cursus Natuurlijk Opvoeden - Module 2: Natuurlijk Wandelen zonder trekken - (Jong)Volwassenen}

{loadmodule mod_jevents_latest,Agenda Cursus Natuurlijk Opvoeden - Module 2: Natuurlijk Wandelen zonder trekken - Stadspraktijkles}

 

 

{loadmodule mod_hikashop,Agenda module 2}

Filter
Heeft u vragen over een artikel in deze categorie? Laat het ons weten!
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *