In augustus 2003 kreeg ik mijn eerste hond, Appenzeller Sennenhond Bandit. Door Bandit ontwikkelde ik grote affiniteit met de Sennenhonden, maar óók met honden met gedragsproblemen. In februari 2005 kreeg ik mijn eerste herplaatser, Appenzeller Sennenhond Ratu (Citta von Bännlifluh). Ratu bezorgde mij een zwak voor herplaatsers. Dus vanaf het moment dat ik in 2007 mijn hondenschool (toen nog onder de naam BS Sennenhonden) ben gestart, heb ik op de website van de hondenschool een speciale afdeling ingericht voor Sennenhonden die herplaatst moesten worden. Op 7 augustus 2012 heb ik Stichting Herplaatsing Sennenhonden "Citta von Bännlifluh" opgericht en heb ik mijn herplaatsingsactiviteiten voor Sennenhonden ondergebracht in deze stichting. De stichting biedt een zelfstandig platform voor de herplaatsing van Sennenhonden. Het aanmelden van nieuwe herplaatsers via de hondenschool is niet meer mogelijk, dit kunt u nu via de website van Stichting Herplaatsing Sennenhonden "Citta von Bännlifluh" doen.

Natuurlijk blijft mijn affiniteit met herplaatsers bestaan en zal ik mijn kennis van en ervaring met herplaatsers inzetten voor zowel de stichting als de hondenschool. Stichting en hondenschool vullen elkaar dan ook prima aan, maar door de splitsing hebben beide een eigen klankbord gekregen en kunnen bij de profilering de voor ieder meest geschikte tools worden ingezet.

Vanwege mijn affiniteit met herplaatsers vindt u op deze website een artikel met tips & adviezen voor wie een overweegt een herplaatser in huis te nemen.

Stichting Herplaatsing Sennenhonden "Citta von Bännlifluh is voor haar werkzaamheden volledig afhankelijk van giften en donaties, overheidssteun in de vorm van subsidies en/of schenkingen bestaat helaas niet voor dit soort stichtingen. Daar waar mogelijk ondersteun ik met mijn hondenschool de stichting in diverse vormen. Toch blijft het voor de stichting erg moeilijk om het hoofd boven water te houden. Draagt u Sennenhonden en herplaatsers ook een warm hart toe en bent u, net als ik, in de gelegenheid om de stichting te ondersteunen? Elke bijdrage is van harte welkom! Kijk op de website van Stichting Herplaatsing Sennenhonden "Citta von Bännlifluh" voor de manieren waarop u een bijdrage kunt leveren. Namens de herplaatsers alvast bedankt!

Heeft u vragen over dit artikel? Laat het mij weten, ik beantwoord ze graag!
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *