Doelgroep

De cursus "Do as I do" - Basis is bedoeld voor alle hondeneigenaren die op een bijzondere, (voor eigenaar én hond) actieve en unieke manier met hun hond bezig willen zijn. Deze cursus is ook geschikt voor honden met gedragsproblemen! Wel verzoeken wij u om deze gedragsproblemen even bij uw inschrijving te vermelden. We proberen er dan in de grootte en/of samenstelling van de groep rekening mee te houden.

Cursusinhoud

De meeste hondentrainingen zijn gebaseerd op vormen van associatieleren, waarbij de hond verband leert leggen tussen een stimulus (signaal, actie) en het gewenste gedrag (respons) dat daar bij hoort, doordat dat gewenste gedrag hem/haar iets (een beloning) oplevert. In de cursussen "Do as I do" wordt gewerkt op een geheel andere manier: er wordt gebruik gemaakt van een vorm van sociaal leren, ook wel observerend leren of imitatieleren genoemd. Imitatieleren tussen soortgenoten onderling was al langer bekend, maar niet alle wetenschappers zijn het er over eens welke (zoog)dieren beschikken over het vermogen tot imitatieleren. Honden blijken hiertoe in ieder geval prima in staat te zijn! Niet alleen blijken zij van elkaar te leren, ook blijken zij in staat te zijn om van andere (zoog)dieren - in dit geval: de mens - te kunnen leren. De "Do as I do" trainingsmethode is gebaseerd op imitatieleren en wordt sinds enkele jaren succesvol toegepast door de Italiaanse ethologe en onderzoekster Claudia Fugazza.

Tijdens deze basiscursus leert uw hond het stemcommando "do it" aan, met behulp van drie trucs/gedragingen die uw hond al met een bestaand stemcommando kan uitvoeren. Uw hond leert in stappen om het bestaande stemcommando te vervangen door het stemcommando "do it" en vervolgens de trucs/gedragingen op uitsluitend het stemcommando "do it" uit te voeren. Dit biedt dan de basis om uw hond (bijvoorbeeld via de cursus "Do as I do" - Vervolg) verder te trainen met behulp van deze methode. Deze cursus staat garant voor plezier voor eigenaar én hond!

De theorie die bij de cursus "Do as I do" - Basis hoort, wordt over beide cursusdagen verdeeld, zodat theorie en praktijk elkaar afwisselen. Doordat de deelnemers om de beurt met hun hond aan het werk gaan, brengen we ook zélf een stukje sociaal leren in de praktijk!

Organisatorische en huishoudelijke zaken

  • De cursus bestaat uit 4 groepslessen, welke over 4 dagdelen zijn verdeeld
  • Elke les duurt 2 1/2 uur
  • Minimaal aantal deelnemers per groep: 2
  • Maximaal aantal deelnemers per groep: 4
  • U wordt verzocht om minimaal een kwartier vóór aanvang van de les aanwezig te zijn, koffie en thee staan voor u klaar

Vooropleiding

Voor deze cursus geldt voor u als eigenaar géén vooropleiding, voor uw hond echter wél. Hij/zij dient namelijk in staat te zijn om 3 trucs/gedragingen op stemcommando uit te voeren. Deze 3 trucs/gedragingen dienen als basis om het "do it" commando aan te leren en betekenis te geven voor uw hond.

Benodigheden

Uiteraard neemt u uw hond mee naar deze cursus. U kunt uw reguliere halsband (géén slipketting) en lijn gebruiken. Wanneer uw hond nog niet volledig los kan werken, is een lange(re) lijn aan te bevelen. De voorwerpen waarmee uw hond de gekende commando's uitvoert brengt u ook mee naar de cursus. Tot slot dient u als eigenaar te zorgen voor makkelijk zittende kleding en een paar stevige schoenen. Vergeet u ook uw goede humeur niet?

Minimumleeftijd

Voor deze cursus geldt géén minimumleeftijd voor uw hond. Iedere eigenaar-hond-combinatie die aan de criteria genoemd onder het kopje "Vooropleiding" voldoet, kan deelnemen.

Inschrijving

Voor deze cursus kunt u zich via onderstaande agenda inschrijven. Selecteer de datum van uw keuze en volg de instructies in het scherm dat zich opent.

Cursusgeld

De kosten voor de cursus "Do as I do" - Basis bedragen € 100,00. (inclusief consumpties). Voor een eventuele lunch dient u zelf te zorgen, consumpties tijdens een eventuele lunch zijn inclusief.

Algemene Cursusvoorwaarden

Door uw inschrijving voor de cursus "Do as I do" - Basis verklaart u zich akkoord met de Algemene Cursusvoorwaarden van BS Sennenhonden. Leest u daarom deze Algemene Cursusvoorwaarden door vóórdat u zich inschrijft.

 

{loadmodule mod_jevents_latest,Agenda Cursus Do as I do - Basis}

Filter
Heeft u vragen over een artikel in deze categorie? Laat het ons weten!
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *